Serie A: Inter – Juventus (20:45h)

06.10.2019 - 00:27

Godinama se nije čekala neka utakmica u Italiji kao sutrašnji derbi Intera i Juventusa. San Siro je odavno rasprodan, a cijeli nogometni svijet će pratiti veliki talijanski derbi. Posljednji susret na San Siru nije privukao takvu pažnju, a susret je završio bez pobjednika.

Maurizio Sarri na listi za sutra nije uvrstio Mandžukića, a susret propuštaju Danilo, De Sciglio, Perin, Chiellini, Pjaca i Douglas Costa. S druge strane Antonio Conte će imati kompletnu momčad na raspolaganju.

Maurizio Sarri je sam bio bez veliki najava, sam je svjestan da je nemoguće prognozirati favorita u ovakvom susretu. Neovisno o rezultatu Inter ima tek dva boda ispred Juventusa i teško da će ova utakmica utjecati na krajnji raspored u borbi za prvaka. Duga je sezona ispred nas, a upravo se na malim utakmicama gube naslovi. Nema sumnje da je Inter strašno motiviran da uz svoje navijače pokuša pobjeći na +5 ljutim rivalima iz Torina. Bianconeri djeluju puno mirniji i opušteniji u najavi ove utakmice, te bi to mogao biti i presudan faktor u sutrašnjoj utakmici. Postoji mogućnost da igrači Antonija Contea izgore od prevelike želje za dokazivanjem i rušenjem Juventusa, te da se bianconeri kući vrate s punim plijenom i preuzmu vrh tablice.