CL: Sporting – Juventus (20:45h)

30.10.2017 - 19:48

Bianconeri su izgleda uhvatili zamah i ponovno oduševljavaju svojoj igrom u Italiji. U subotu su bez većih poteškoća deklasirali Milan na San Siru, a već ih sutra čeka Sporting u Portugalu. Staroj dami je potrebna pobjeda kako bi držala korak za Barcelonom, ali i da se potpuno odvoji od Sportinga i osigura drugu fazu natjecanja u Europi.

U prošlom kolu, bianconeri su u Torinu teže od očekivanog slomili čvrste goste iz Portugala.

Po primjeri iz Torina možemo biti sigurni da Juventus čeka jako teško gostovanje u Lisabonu. Max Allegri je za sutra u momčad uvrstio De Sciglia, ali još nije sigurno da li je on fizički spreman za susret. No, on je jedini desni bek  momčadi, jer Stephan Lichtsteiner nije prijavljen za europske utakmice. Uz njega i Medhi Benatia nije putovao u Portugal. Očekuje se da će poziciju desnog beka zauzeti Barzagli ili Cuadrado kako je na konferenciji za medije najavio Max Allegri

Sporting je domaćinska momčadi i bianconeri će biti jako teško slomiti Portugalce pred svojim navijačima. Talijanske momčadi u posljednja četiri gostovanja u Lisabonu nisu uspjele osvojiti tri boda, možda je baš sad vrijeme da se sruši taj niz i da se Juventus pobjedom vrati u Torino.

Susret sudi Clement Turpin.