CL: Juventus – Tottenham (20:45h)

12.02.2018 - 21:29

Juventus nastavlja svoj europski pohod u 2018. godini. Nakon grupne faze, bianconeri su ždrijebom izvukli Tottenham. Težak protivnik za Staru damu, ali igrači Maxa Allegrija su spremni i za najteže ispite.

Obje momčadi uz Europu igraju i odlične kampanje u svojim nacionalnim prvenstvima. Juventus je u borbi za naslov prvaka, a Tottenham je konkurentan u vrhu engleskog prvenstva. Juventus i Tottenham su se posljednjih put susreli ovog ljeta u prijateljskom susretu u kojem je engleski klub slavio.

No, sutra nas čeka potpuno drugo okruženje, Liga prvaka i domaći teren bianconera. Međutim, Max Allegri ima velikih problema s ozljedama igrača. Nedostaju: Juan Cuadrado, Benedikt Howedes, Andrea Barzagli, Blaise Matuidi i Paulo Dybala. Također, za utakmicu nije pozvan Stephan Lichtsteiner iako je registriran za drugu fazu Lige prvaka. S druge strane trener Pochettino je na konferenciji za medije priznao da je Toby Alderweireld ipak ostao u Londonu.

Dvije moguće postave protiv Tottenhama:

Bianconere čeka izuzetno težak protivnik, a posebnu opasnost predstavlja napadač Harry Kane. Najvažnije je da igrači Juventusa sačuvaju netaknutu mrežu za uzvrat u Londonu.

Susret sudi Felix Brych.