CL: Juventus – Real Madrid (20:45h)

31.05.2017 - 20:00

Subota u Cardiffu je rezervirana za veliko ovosezonsko finale Lige prvaka. Real Madrid brani titulu protiv talijanskog velikana gladnog europskog trofeja. I dok u Italiji posljednjih šest sezone suvereno vladaju, bianconeri predugo čekaju europski trofej. Navijači Stare dame osećaju da je ovo sezona za prvu triplettu slavnog kluba. Sve izgleda kao da je spremno za slavlje u Torinu, Juventus je cijelu sezonu dominantan u svim natjecanjima, a to je rezultiralo sa dva trofeja i prilikom za trećim trofejom u subotu. Međutim, s druge strane ih čeka najuspješniji klub ovog natjecanja – Real Madrid. Španjolski velikan je majstor za europska natjecanja i nemoguće je odrediti favorita za ovaj dvoboj.

Real nije izgledao tako impresivno kao Juventus ove sezone. Iza mnogih utakmica u nacionalnom prvenstvu i u Europi su se vukli repovi, a mnogi tvrde da Real, za razliku od Juventusa, nije zaslužio priliku za obranom naslova. Upravo to je novi poticaj igračima iz Madrida da pokažu kritičarima svoju snagu i obrane naslov Lige prvaka. Još nijedan klub nije uspio obraniti naslov Lige prvaka, ali i tome jednom mora doći kraj, a navijači Reala vjeruju da će se baš ove sezone to “prokletstvo” skinuti.

Max Allegri ne želi priznati ulogu favorita u ovom susretu jer je Real Madrid klub koji je u posljednje tri godine, dva put osvjio ovo natjecanje. No, Allegri je samouvjeren i vjeruje da njegovi igrači posjeduju kvalitetu za podizanjem trofeja. Stara dama će u Cardiffu biti bez Marka Pjaca. S druge strane, španjolska momčad je kompletna. Za subotu će biti spreman i Gareth Bale. No, nijedan trener ne želi otkriti karte do samog početka susreta.

Juventus i Real Madrid su jedni od najvećih rivala u europskom nogometu. Susretu ove dvije momčadi su uvijek bili praznici nogometne igre. Bianconeri su prije dvije godine bili bolji od Reala:

Također, posebno se treba sjetiti susreta iz 2008. godine. Tad su bianconeri bili u velikoj krizi, ali su na krilima Del Piera srušili Real u Madridu.

 

Mnogi navijači se prisjećaju dvomeča iz 2003. godine, a posebno suseta iz Torina:

Gledajući povijesne susrete ove dvije momčadi, ali i kvalitetu igračkog kadra čeka nas prava poslastica u subotu. Favorita je teško odrediti, jer je u 90 minuta sve moguće. Juventus je ove sezone pokazao najviše, ali upravo to može izazvati kontra efekt pa se ta prepoznatljiva igra izgubi u ključnom trenutku. No, ova ekipa je preiskusna i zrela je za trofej Lige prvaka, ali nasuprot njih je također jednako zrela i iskusna momčad koja je osvojila dva put u posljednje tri sezone Ligu prvaka.

Susret sudi Felix Brych.