Allegri: Treba naći taktičku ravnotežu

12.08.2017 - 21:30

Max Allegri tvrdi da Juventus ne sme da traži nekoga ko igra kao Leonardo Bonucci i da moraju da pronađu taktičku ravnotežu.

“Kada novi igrači dođu u Juventus, svi treba da prođu isto, treba da shvate šta znaći Juventus i da je svaka lopta važna.”

“Svi su prošli kroz to i mladi igrači mogu da uče iz primera iskusnijih igrača.”

“Bentancur je veoma talentovan, profesionalan i inteligentan, što je važno. Vidim ga na sredini, ali igrao je svuda letos jer nismo imali mnogo opcija.”

“Što se tiče sutrašnje utakmice, imam tri ili četiri nedoumice, tako da ne mogu to da vam prenesem. Igraće Gigi Buffon! Takođe i Gonzalo Higuain i Paulo Dybala, za ostale ćemo videti. Ok, Mario Mandžukić takođe. To je sve što ćete čuti od mene.”

Naravno, Juventus će se prilagoditi odlasku Bonuccija.

“Bonucci je bio sjajan igrač Juventusa, mnogo je dao klubu, kao što je i klub mnogo dao njemu. Ne smemo da tražimo igrača sličnog njemu. To je nemoguće, to je kao kad bismo tražili od Lichtsteinera da igra kao Dani Alves. Svaki igrač je jedinstven i mora da igra prema svojoj snazi.”

“Iskustvo mi govori da počinjemo sezonu u jednom sistemu igre, a onda promenimo u drugi. Nisu svi isti, treba da pronađemo ravnotežu.”