Allegri: Iduće sezone će biti mnogo teže

13.05.2019 - 01:36
Max Allegri tvrdi da će iduća sezona biti puno teža za Juventus, te je još jednom naveo umor kao razlog neuspjeha u Ligi prvaka.

“Kao i svake godine, moramo sjesti i odlučiti gdje se može momčad poboljšati. Ovo je bila teška sezona, osvojili smo trofej, a u Ligi prvaka smo došli do četvrtfinala bez pet ključnih igrača, na kraju smo platili za to.”

“Nije da oni igrači koji su ih zamijenili nisu dorasli tome, već smo ih morali koristiti cijelo vrijeme i postajali su sve umorniji.”

“U glavi sam imao jasnu ideju o tome što trebamo raditi od listopada. Ne igramo samo s 12 igrača, tako da moramo biti svestrani i imati različite opcije, a sve to stvara motivaciju i uzbuđenje. Ja sam u izvanrednom klubu koji mi je dao veliku priliku. Uskoro počinje nova sezona i moramo imati jasne ciljeve. Moramo staviti sa strane sve što je bilo i fokusirati se samo na jasnu analizu kako krenuti od nule u novoj sezoni.”

“Normalno da momčad svake sezone napreduje, ali iznad svega treba postojati ravnoteža. Očito je da će iduće sezone biti mnogo, mnogo teže i u Serie A i u Europi.”