Samo budale ismejavaju Juventus

12.08.2016 - 10:13

Paul Pogba je otišao, Gonzalo Higuain je izgledao debelo na debiju… do sada bi trebalo da se zna da se Juventus ne sme olako ismejavati, piše Vincent Van Genechten.

2015. godine su otišli Pirlo, Tevez i Vidal dok su došli Dybala Khedira, Mandžukić, Sandro i Zaza. Ovo leto je bilo veoma burno za Juventus. €90m za Higuaina, dovođenje Pjanića, Pjace, Alvesa, Benatie i otkup Lemine i na kraju prodaja Pogbe za rekordnih €110m, za igrača koji je stigao besplatno pre četiri godine što ga činiji najprofitabilnijim u istoriji.

Povratak Stare dame iz pepela od Calciopolia i Serie B do sadašnjeg stanja je izuzetan. Čak ni najveći navijači rivalskog Intera ne mogu to da ospore. I uprkos tome što su Inter, Napoli pa i Roma imali solidan prelazni rok, Juventus i dalje ostaje glavni favorit za prvo mesto.

Izgleda da ipak ljudi i dalje nisu naučili da samo budale ismevaju Juventus. Torinski klub je bio na ivici ambisa, predmet podsmeha i ruganja za rivale koji su se nadali da Juventusa neće dugo biti na najvećoj sceni, ali je Stara dama i dalje tu, i reklo bi se u nikad boljoj poziciji i grabi ka šestoj uzastopnoj tituli i samouvereno vlada i na tranfer pijaci.

Ali neki i dalje imaju kratko pamćenje i ruganje je opet počelo. Samo pogledajte kako su društvene mreže eksplodirale kad se pojavila slika Higuaina u blago rečeno ne baš sjajnom fizičkom stanju. Već se piše o potencijalnom promašenom transferu iako se zaboravlja činjenica da Higuain trenira tek malo više od nedelju dana nakon sasvim zaslušenog odmora. Zar ne može čovek malo da predahne?

Ionako Higuain nikada nije bio fizički zver. Njemu će verovatno biti potrebno malo vremena da se pronađe i ukopi u Juventusov tim, ali ismevati Juventus zbog trošenja ogromnog novca i to pre prve zvanične utakmice za klub?

Prodaja Pogbe. Juventusu će nedostajati njegova kreativnost, trčanje, lako dobijanje duela, ali o tom transferu se pričalo već mesecima i odlazak je bio očekivan. Odoleti tolikim parama bilo je nemoguće i za igrača i za klub tako da na kraju sve ima smisla.

Opet se govori kako će Juventus izgubiti trku za prvo mesto jer su prodali najboljeg igrača iako je Juventus praktično pokrio većinu Pogbinih kvaliteta i traži veznjaka koji će da nadomesti njegov defanzivni učinak. Što se tiče kreativnosti, Pjanić je svakako dosta ispred dok se još čeka oporavak Marchisia.

Nemojte se iznenaditi ako Juventus objavi uskoro novi transfer, jer ovaj klub je spreman na sve, za razliku od ostalih italijanskih vodećih klubova.

Izvor: www.football-italia.net