Mogući protivnici Juventusa

10.12.2015 - 10:28
Osvajanjem grupi bianconeri bi dosta mirnije čekali ždrijeb. Međutim, da bi se osvojila Liga prvaka treba se pobijediti najbolje momčadi, to je ono što Stara dama mora i može ostvariti.

Najgori izbor: Real Madrid, Barcelona ili Bayern

Real bi čak bio bi najpogodnije od gore naveden tri kluba. Znamo kakvu povijest imaju protiv bianconere, a najsvježija su sjećanja od prošle sezone kad je Juventus izbacio madridski klub.

Barca je nedodirljiva, a Juventus se i sam uvjerio za to prošle sezone u finalu Lige prvaka u Berlinu. U jednoj utakmici je sve moguće, ali u ovom slučaju igraju se dvije utakmice, a Barca ako jednom griješi drugi put ispravlja sve svoje pogreške.

A tu je i Bayern. Nijemci ove godine izgledaju besmrtno iako imaju velikih problema s ozljedama. Momčad se ove sezone pojačala dvojcem iz Juventusa: Coman i Vidal.

Dobar izbor: Wolfsburg i Atletico Madrid

Nijemci su po prvi put u svojoj povijesti prošli skupinu Lige prvaka. Iako su izgubili Kevina De Bruynea, ostatak momčad je kvalitetan i dobro posložen. Mogli bi predstaviti veliki izazov za Juve.

Atletico nije više tako zastrašujuća i agresivna kao proteklih godina, ali igrači Diega Simonea igraju jako kvalitetno što dokazuje i drugo mjesto u prvenstvu Španjolske. Oni mogu igrati ravnopravno 180 minuti protiv svakoga.

Najbolji izbor: Chelsea i Zenit

Jose Mourinho jednostavno ne može pronaći rješenje za fizičke izazove koje donose engleski i europski klubovi. Kriza u momčad traje od početka sezone i ne nadzire se kraj. U ovom dvoboj use očekuje da Allegri nadmudri Portugalca i zatvori trenutno najboljeg igrača londonskog kluba Brazilca Wiliana.

Zenit je nepoznanica, međutim, u momčadi imaju nekoliko kvalitetnih stranaca. Dok je na klupi Andre Villas-Boas, trener s iskustvom u Tottenhamu i Chelseaju. Igranje u Rusiji usred zime nije nešto bi Juve želio, a u prošlosti takva iskustva nisu donijela pozitivne rezultate.

Tko je vaša želja u ždrijebu?

Izvor: blackwhitereadallover.com