Juventus – PSG: Priča koja redovno dobija svoj nastavak

13.06.2015 - 18:00

Od Comana do Teveza, od Rabiota do Pogbe, sve više izvora tenzija koji odnose dva kluba čine sve napetijim i kompleksnijim.
Torino zove, Pariz se odazove. Pariz zove, Torino se odazove. Juventus i Paris Saint-Germain, prvaci Italije i Francuske, jedni od najvećih klubova na internacionalnoj razini, u zadnje vrijeme su se „sudarali“ više puta na većem broju polja. Počnimo redom.

Jean-Claude Blanc: Upravni direktor i generalni direktor Juventusa od 2006. do 2009, par mjeseci i predsjednik kluba, završio je svoj odnos s crno – bijelima u rujnu 2011. Teške godine za Staru damu u eri post- Calciopolija, obilježene sportskim neuspjesima i kompleksnom financijskom situacijom, riješenom tek dolaskom Andree Agnellija, Beppea Marottae e Fabiija Paraticija. 52- godišnji francuski manager znao se dočekati na noge posle odlaska iz Torina, od listopada 2011. obavlja funkciju generalnog direktora Paris Saint-Germaina, iako nogomet nije njego fah. Njegov curriculum jasno govori: : Tour de France, Parigi-Roubaix, Parigi-Dakar e Roland Garros, događaji koje je organizirao nemaju veze s nogometom, kao ni kratka karijera direktora prodaje i marketinga zimskih Olimpijskih igara u Albertvillu. Blanc je pozdravio Italiju s minusom od 60 milijuna eura a dramatičnu situaciju su uspjeli, tek posle nekoliko godina, da riješe sadašnji čelnici Juventusa. Ne možemo reći da ga se iko rado sjeća u Torinu.

Kinglsey Coman: Juventusovi čelnici ne spavaju nikad kad je u pitanju tržište mladih igrača, kako bi našli pravu priliku i osvježili tim Juventusa. Tako su i prošlog ljeta uspjeli da osiguraju dolazak talentiranog Francuza koji je ponikao u mlađim redovima PSG-a i čiji je besplatan dolazak osigurao Fabio Paratici. Juventusov operativac je u više navrata posjećivao grad svijetlosti kako bi ubijedio mladog asa da odabere klub iz Torina, između mnogobrojnih ponuda velikih europskih klubova. PSG još uvijek nije metabolizirao taj potez Juventusa. I pored toga što je Juventus ispoštovao sve procedure, u PSG-u su to doživjeli kao udarac ispod pasa.

Adrien Rabiot: Kad smo već doveli Comana, što nebi isto uradili i s Rabiotom? Ovog puta Marotta i Paratici nisu imali uspjeha, iako su dugo pregovarali s majkom mladog Francusa, ujedno i osobom zaduženom za zastupanje njegovih profesionalnih interesa. Rabiot je produžio ugovor s PSG-om do 2019, odbivši tako ponude mnogih klubova, iz Italije Juventusa i Rome. Juventus, kada osjeti priliku da dovede vrhunskoga igrača bez obeštećenja, nema rešpekta prema nikom. Skora iskustva svjedoče tome u prilog.

Mjesecima su operativci Juventusa pratili igre ovog igrača velike perspektive, da bi na kraju ipak izgubili bitku s Parižanima.

Edinson Cavani: Juventusov san još iz doba dok je igrao za Napoli, i kojeg je Juventus i tada pokušavao dovesti, u zadnje vrijeme je ponovo u bilježnici crno – bijelih. Juventus je u proteklih mjesec dana pokušao da izdejstvuje prelazak Urugvajca ali je naišao na zatvorena vrata. PSG ne želi da ga pusti i planira da mu ponudi produžetak suradnje, pogotovo u svijetlu mogućeg odlaska Zlatana Ibrahimovića. U tom slučaju, Matador bi postao glavni adut Parižana u napadu.

Carlos Tevez: zadnja želja Laurenta Blanca, trenera Francuza i velikog obožavatelja kvaliteta Apachea. Francuzi su ozbiljni, što dokazuje i ponuđeni ccugovor od 8.5 milijuna eura po sezoni, s dodatnim bonusima. Juventus svakako nema namjeru da se takmiči s PSG-om pa je već počeo da gleda oko i dogovorio transfer Marija Mandžukića u slučaju da Argentinac ode. Šta će biti, vidjećemo, prelazni rok uvijek je pun obrta. Juventus odlučuje o sudbini Argentica, koji s klubom iz Torina ima ugovor do ljeta 2016. i ako PSG bude htio da dovede Teveza moraće da se dogovore s čelnicima Stare dame. Vrijedi naglasiti da oni i dalje računaju na Teveza ali su spremni da ispoštuju njegovu želju.

Paul Pogba: Svi ga hoće, u Parizu su spremni na ludosti kako bi ga doveli, ali mladi Francuz hoće da ostane još godinu dana u Torinu kako bi sljedećeg ljeta imao mogućnost da pređe u Barcellonu. Katalonci trenutno nemaju mogućnost da nekoga dovedu radi kazne Uefe i pažljivo promatraju dešavanja. Manchester City je ponudio 80 milijuna ali Juventus niti žuri, niti namjeru da proda Paula. I odredio je minimum ispod kojeg ne ide: 100 milijuna eura. Skup dućan, čak i za prebogati PSG.

Izvor: Romeo Agresti, Goal.com