Brazil – Nizozemska (22h)

12.07.2014 - 20:00

7QuoI4c holandija

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon kratkog predaha pred nama je predzadnja utakmica Svjetskog prvenstva u Brazilu – utakmica za broncu. Za ovu utješnu nagradu borit će se poraženi polufinalisti Brazilci i Nizozemci. Susret je na rasporedu u 22 sata u Brasiliji na stadionu Nacionale.

Nizozemska i Brazil odigrali su 11 međusobnih utakmica, a obje ekipe upisale su po tri pobjede i pet remija. Izjednačeni su čak i po broju postignutih pogodaka. U tih 11 okršaja palo je sveukupno 30 golova, odnosno po 15 su zabili i jedni i drugi.

Louis Van Gaal želi se oprostiti od Nizozemske s osvojenom medaljom. Novi trener Manchester Uniteda uvjeren je kako njegova momčad može do svoje prve bronce na svjetskim prvenstvima.

Većina brazilskih medija smatra kako će utakmica protiv Nizozemske biti i posljednja za Luiza Felipea Scolarija koji teško može ‘preživjeti’ polufinalno poniženje. Međutim, dok javnost čeka ostavku, Scolari niti ne pomišlja na dobrovoljni odlazak.

Ogled protiv ‘Oranja’ po svemu sudeći bit će i oproštaj od reprezentacije za Julia Cesara, Maicona, Maxwella, Dania Alvesa, svakako i Freda.

Utakmicu sudi Alžirac Djamel Haimoudi.